פרישה לגמלאות והשמנה
מספר מחקרים שנערכו בנושא פרישה למלאות והקשר להשמנה הראו עלייה בBMI לאחר הפרישה.
באוכלוסיות מסויימות נפערים הם חדים יותר :
1. בקרב נשים
2. גברים שעבדו כל חייהם בעבודה פיזית
 
תוחלת הלחיים הולכת ועולה וגיל הפרישה נשאר כשהיה. המשמעות היא- הרבה מאוד שנים לעשייה פורייה כאנשים פעילים וצעירים לאחר גיל הפרישה.
בתור אנשים פעילים, יפים, נמרצים שנמצאים באמצע החיים- המשקל חשוב יותר מבעבר- ליכולות הפיזיות, לבריאות, לניראות ולהרגשה הטובה, כמו בכל גיל. 
 
מהי הסיבות לעלייה במשקל לאחר הפרישה:
1. עם העלייה בגיל, המטבוליזם יורד - כל עשור יש צורך להפחת ב5% את מספר הקלוריות 
2. פחות פעילים פיזית
3. סדר היום משתנה-  הארוחות , הרגלי האכילה משתנים בבת אחת- משפיע לעתים על אי סדר באכילה וביומיום, לפחות בהתחלה
4. תחושות רבות מתלוות לפרישה- תחושת הערך שיורדת, פחות אינטר' חברתיות, פחות תעסוקה, פחות הגעה להשגים, - כל אלו מובילים לעיתים לשיעמום, תיסכול, דכדוך, בדידות---> אכילה רגשית
 
השילוב של כל הנ"ל--- השמנה
 
מה ניתן לעשות?
  1. להתכונן לפרישה- מחשבתית ומנטלית אבל גם בהיבט התעסוקה- למצוא עניין, תחביבים, פעילות, לימודים, קבוצות חברתיות רלוונטיות כל אלו יפחיתו שיעמום, תיסכול ועלו ערך, עניין ואקטיביות - פחות אכילה רגשית
    יש למצוא את הדרכים להפיג לחץ- הליכות, חברים, נכדים, טיולים, ים, מדיטציה ועוד
  2. עכשו כשיש זמן-  הזדמנות מצויינת להתחיל לבשל בבית אוכל טרי, בריא ולאכול  פחות אוכל מעובד , פחות מחוץ לבית -- קשור בירידה או שמירה על המשקל
  3. עקב הזמן שהתפנה- יש נטייה להקשיב לכל מיני גורואים בעולמות הבריאות שמוכרים מיני גימיקים שיווקיים. מאוד נפוץ בגילאים אלו שאנשים קונים את כל הכמוסות ואת כל המוצרים שמספרים להם שיחזירו להם את מעיין הנעורים. אין צורך להיסחף אחרי כל טרנד. לברר ולהתייעץ. חבל על הכסף.
  4. יש להיות ריאליים לגבי הירידה במשקל. יעד לא ריאלי יגרום לתיסכול. גיל 60 זה לא גיל 20 והמשקל בהתאם. ירידה גדולה או מהירה מידי אינה בריאה בגיל הזה.
  5. פעילות גופנית- יש למצוא את הפעילות המועדפת עליכם, שמתאימה לכם. חשוב מאוד פעילות מחזקת נגד כוח (משקוליות וכדומה) למען שימור מסת שריר אשר הולכת ומידלדלת בגיל הזה.
    שימור מסת שריר:
    א. הוצאה אנרג' גדלה --> שמירה על משקל גוף תקין
    ב. גוף חזק יותר ועמיד יותר
  6. למצוא את הדרך לישון כ-7 שעות בלילה
  7. בדיקות תקופתיות אצל הרופא כולל ב.דם (תירואיד)
  8. לאכול נכון- יותר אוכל טרי, פחות מתועש, פחות חטיפים ממתקים ובצקים. לאכול מגוון: ירקות, פירות, קטניות, להקפיד על חלבון- מוצרי חלב, עוף/בשר/דגים. לשתות מים!
 

בלוג | כל הפוסטים


השלב הראשון שלכם מתחיל כאן!
מלאו פרטים ואצור קשר בהקדם:


שירי נקש - דיאטנית קלינית

טלפון:
054-8307899

קליניקה:
רח' מבצע חורב 14,
אם המושבות, פתח תקווה

שירי נקש - דיאטנית קלינית