באופן כללי, דגים הינם מקור מצוין לחלבון, ברזל, יוד ואומגה 3. יחד עם זאת דלים בשומן .
ננחייה למה מומלץ יותר ומה פחות - על פי הנ"ל.
יש חלוקה בין הדגים.
ההמלצה - 2 מנות בשבוע כחלק מדיאטה ים תיכונית שנחשבת לאחת הבריאות.
רקע:
לפני 40 שנה ראו שהאסקימוסים כמעט לא חולים במחלות לב וכלי דם - אוכלים תזונה עשירה במאכלי ים. התחילו לחקור בתחילת המאה ה20 כל ילד קיבל כפית שמן דגים. ידעו שבריא, לא ידעו למה.
אילו דגים פחות רצוי?
- מעושנים - מלח וחומרים מסרטנים
- משומרים - עתירי מלחולעיתים שמן. ערכים נשמרים
- קפואים - ערכים לא! נשמרים+מוסיפים פוספטים
אילו דגים מומלצים? טריים!
לשים לב: עיניים לא עכורות. עד יומיים מהדייג. ריח. לבשל או להקפיא מיד לאחר הקנייה. לא לנקות לבד (חיידק אלים).
צורת בישול מומלצת:
אידוי, בישול, צלייה, אפייה. לא טיגון
דגים נאים - לא מומלץ להריוניות, מי שמע' החיסון שלו חלשה
דירוג הדגים המומלצים:
דגי ים - מכילים אומגה 3 ויוד:
אומגה 3 שושומרת על דגי הים הקרים לא לקפוא, יוד שנוצא בדגים בעקבות מלח הים, יתרונות יוד ואומגה 3...
הכי טובים - סלמון וטונה אדומה!
לאחר מכן :
הרינג , לוקוס, דניס, מקרל, הליבוט, סרדינים (עצמות-סידן)
ואז:
לברק, בורי, מוסר, פורל
הכי פחות מומלצים - גדי בריכה/ מים מתוקים:
אמנון, נסיכת הנילוס וקרפיון.
אבל היום הקרפיונים גדלים בבריכות מבוקרות ולכן מוסיפים ומזינים על מנת שיכילו פחות שומן ויותר אומגה 3.
זיהום הים - גורם לכך שהדגים יכילו מזמים, מתכות (כספית) - עוד יתרון לגידול בבריכות דיג!