היום בכל בית. בעבר היה ידוע לשימצה
.
משרת נוחות ומהירות בעידן בו כולם עסוקים ועמוסים ומחפשים קיצורי דרך. לכן יש הרבה ש
מבשלים במיקרו ולא רק מחממים. אבל - האם המהירות והנוחות הללו משתלמים
??
מספר גורמים בבישול משפיעים על רכיבי התזונה שבמזון
- משך הבישול וטמפ' הבישול - ככל שגדלים יש יותר הרס רכיבים
- כמות המים בבישול - ככל שיש יותר - יש יותר איבוד רכיבים למים. ויטמינים מסיסים במים (C, B ) הולכים לאיבוד למים בהם בושלו.
- כשמדובר על פגיעה ברכיבים - מדובר על ירידה באפקטיביות של ויטמינים ומינרלים במזון עד איבוד שלהם או הרס - לחלוטין. ויטמינים הכי רגישים. עוד נפגעים - אשלגן, נתרן, מגנזיום וסידן.
- מיקרו - גלים אלקרטרומגנטיים קצרים וספציפיים - חימום מולקולות המים/ הנוזל שבתוך המזון, מ הפנים החוצה (בניגוד לשיטות בישול אחרות). מדובר בקרינה בלתתי מייננת ולכן: לא! מזיקה!!
החיסרון במיקרו - חימום לא אחיד ולכן יש להזהר מאיזורים שחוממו ביתר לעומת אחרים שפחות מידי. הסכנה - כוויות. ולכן למשל
אין לחמם חלב לתינוקות ותמיד לערבב ולבדוק לפני שמגישים לילד
.
בבישול במיקרו יש:
- צורך בפחות מים ביחס לתנור/כיריים
- ניתן לבשל בטמפ. נמוכות
- מהיר מאוד
לכן- הכי פחות איבוד והרס של ויטמינים ומינרלים!!!!
אם שותים את המים (מרק) הערכים נשמרים
.
בבדיקה שנעשתה ראו שעד 90% מהאנטי אוקסידנטים בברוקולי עברו למים שבו בושל (בישול על גז).
במחקר שנעשה ובדק השפעת הבישול במיקרו על תרד - ראו שנשמרה כמעט כל כמות החומצה הפולית ואילו בתנור- ירדה ב77%!!!