חריף אינו טעם. חריף הוא למעשה תחושת כאב, צריבה וחום על הלשון ובחיך. פלפל חריף כגון צ'ילי, מכיל חומר בשם קפסאיצין הגורם לתחושה זו.
מחקרים רבים נעשו אודות השפעת אכילת מאכלים חריפים (בעיקר פלפלים חריפים) על הבריאות.

רובם הוכיחו סגולות נפלאות:
  • פלפל חריף מכיל חומרים נוגדי חימצון ונוגדי דלקת המונעים סרטנים מסוגים שונים, מפחיתים תחלואת לב וכלי דם ומחלות דרכי נשימה.
  • פלפל חריף נחשב כמחזק את מערכת החיסון ומפחית כאב.

היכולת לאכול אוכל חריף היא אינדיבידואלית - יש המסוגלים לאכול חריף מאוד בלי בעיה ויש כאלה שכלל לא.

בכל מקרה, אם חריף אז טרי. עדיפות נמוכה לרטבים מעובדים המכילים לרוב הרבה שומן וסוכר.

bubble2, bubble, comment, chat, talk

בלוג | כל הפוסטים


השלב הראשון שלכם מתחיל כאן!
מלאו פרטים ואצור קשר בהקדם:


שירי נקש - דיאטנית קלינית

טלפון:
054-8307899

קליניקה:
רח' חיה פיינשטיין 11, פ"ת

מייל:
shirina1209@gmail.com

שירי נקש - דיאטנית קלינית